Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zeleno-leva politička stranka ZAJEDNO ocenila je danas da je ulica, ali i most Gazela, jedina institucija koja funkcioniše kada je "država urušena i privatizovana od strane korumpirane vlasti, kao i kada su ljudi sabijeni u ćošak, uslovljeni, ucenjeni i obespravljeni".

Predstavnici ove političke partije jučerašnji dan proveli su na Gazeli, zajedno sa, kako su naveli, obespravljenim radnicima kragujevačkog „Fijata“, koje su država i investitor ostavili na cedilu. Iz ZAJEDNO su istakli da su kao i do sada „uvek tu i biće rame uz rame sa svim građanima i radnicima koji trpe nepravdu“.

„Radnička prava u Srbiji moraju se poštovati, a svi radnici i radnice moraju da žive dostojanstveno od svog rada. Dužnost je države da zaštiti svoje građane i radnike, a pogotovo ako ima trećinu vlasništva u kompaniji i za koju je izdvojeno skoro 50 miliona evra subvencija“, navodi ova zeleno-leva politička organizacija.

Stranka ZAJEDNO je istakla da će se kroz parlament, ali i na ulici sa građanima, boriti za prava svih, sve dok ne vide, kako je navela, leđa ovoj korumpiranoj vlasti koja je privatizovala svaku instituciju i dok ne izgrade pravnu državu, koja će čuvati javna dobra i poštovati sva prava svojih građana i radnika.

Solidarnost svih u ovakvim situacijama je potrebna. Danas su to radnici ‘Fijata’, a već sutra može biti bilo ko drugi. Niko ne sme da bude uslovljen i ostavljen bez posla. U ovom osiromašenom i podeljenom društvu, za bolji, zdraviji i dostojanstven život možemo se izboriti samo zajedno“, poručuju iz ove zeleno-leve političke partije.

BONUS VIDEO – Izjava radnika Fijata na blokadi auto-puta kod Sava centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar