Foto: SSP/Jovan Marković

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da vladajuća Srpska napredna stranka u Novom Sadu podiže spomenik, između ostalog, krvniku iz novosadske racije Janošu Totu.

„Umesto očuvanja i afirmisanja postojećeg i stavljanja u turističku ponudu grada sa bogatom kulturnom tradicijim, SNS zbog svojih i dnevno političkih interesa koalicionog partnera stvara ‘novu istoriju’ podižući za 160 miliona dinara spomenik, između ostalog, i krvniku iz novosadske racije Janošu Totu, ubici braće Jovandić“, navodi se u saopštenju gradskog odbora SSP.

Jedan od najbolnijih perioda novosadske istorije, kada je fašistički režim masovno bacao novosađane pod led, relativizuje se do te mere da njegovi krvnici dobijaju svoj spomenik, dodaje se u saopštenju.

Predsednica Gradskog odbora SSP Novi Sad Danijela Grujić upitala je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da li zaista smatra da je Janoš Tot nevina žrtva 1944/45.

„Ovakvi kontroverzni revizionistički postupci vode urušavanju vrednosne orjentacije društva. To je potpuna relativizacija događaja i njihovog smisla, sve ima jednaku vrednost: i ono dobro i ono rđavo“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Grujić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar