Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Posle izglasavanja nepoverenja ministru odbrane Nebojši Stefanoviću u odborima SNS-a u Nišu i Čačku, oglasio se i poverenik te stranke u Kragujevcu i gradonačelnik Nikola Dašić. On je za portal ‘’Glas Šumadije’’ izjavio da Gradski odbor ‘’neće štedeti ministra Stefanovića’’, kao ni sve druge članove koji su se ogrešili o poverenje građana i koji ‘’nisu dostojni funkcije koju obavljaju’’.

U aktuelnom pročišćavanje Srpske napredne stranke trenutno učestvuju svi članovi kragujevačkog odbora, a gradonačelnik Nikola Dašić pojasnio je da konačnu odluku o poverenju aktuelnom ministru odbrane, ne donosi stranački odbor, već da će ona biti doneta posle pojedinačnog izjašnjavanja svakog člana SNS-a. On je naglasio da predsednik stranke Aleksandar Vučić želi da čuje glas svakog pojedinog člana, te da je to, kako ocenjuje , osnov odgovornog i demokratskog delovanja.

‘’Proces ovakve unutrašnje komunikacije je ustvari proces kontinuiranog pročišćavanja i provetravanja od pojedinih kadrova koji ne baštine osnovne vrednosti na kojima je stranka formirana, već manipulativno, zloupotrebljavajući i SNS i predsednika Aleksandra Vučića u fokusu imaju lične i isključivo lične sebične interese“ rekao je Nikola Dašić.

On je izrazio zadovoljstvo što se takav proces sprovodi u gradskim odborima, objašnjavajući da se na taj način ne dozvoljava SNS-u da se pretvori u ‘’mrežu interesnih grupa’’, koje su, kako je ocenio ‘’sebi dozvolile mnoge druge stranke na srpkoj političkoj sceni’’.

Foto:Aleksandra Petrovic/Nova.rs

‘’Ne pada nam napamet da se neko krije iza našeg rada, nemamo ni promil tolerancije za kriminal, manipulacije i lenjost. Članovi kragujevačkog SNS –a izjašnjavaju se o svakom funkcioneru, a stav naših članova će po okončanom procesu biti prosleđen organima stranke. Taj stav će biti naša procena i neće štedeti ni Nebojšu, ni Đukanovića, ni mene, niti bilo koga drugog ako se ogrešio o poverenje građana, stranke ili predsednika SNS-a Aleksandra Vučića’’ zaključio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare