Foto: Promo

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu saopštio je danas da će šteta načinjena prilikom rekonstrukcije bazena hale SPENS biti brzo sanirana.

U saopštenju SNS navodi se da štetu neće platiti poreski obveznici i da će odgovorni biti sankcionisani „zakonski i politički“.

„Mi u SNS-u svesni smo da se, i pored sjajnih rezultata od 2012. godine do danas, potkrade i poneka greška, kao u ovom slučaju. Za razliku od demokrata, članovi SNS i naši koalicioni partneri u svakom trenutku spremni su da podnesu sankcije za napravljene propuste, što ćemo dokazati i na primeru bazena na SPENS-u“, najavljuje se u saopštenju.

SNS je time odgovorila na današnje saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) da su posle rekonstrukcije pojavile i nove pukotine i u bazenu, i na tribinama.

DS smatra da je time potvrdjena prva procena da je bazen, čiju rekonstrukciju je Novi Sad platio više od milion evra, „zapravo uništen i da bi novi pokušaj popravke bio beskoristan“.

SNS je na to odgovorio je Sportski i poslovni centar „Vojvodina“, počeo da propada „za vreme tri mandata Demokratske stranke i strančica oko nje“, i da se „sada osećaju posledice te neodgovorne i nesposobne vlasti koja na SPENS-u nije bila u stanju ni sijalicu da promeni“.

Predsednik Gradskog odbora DS, Veljko Krstonošić, ocenio je danas da su izjave gradonačelnika Miloša Vučevića o bazenu kontradiktorne, te da se ništa od onog što je najavljivao nije dogodilo: „niko nije ni smenjen, ni kažnjen, a direktora SPENS-a je čak nagradio novim četvorogodišnjim mandatom“.

„Izgleda da se tako kupuje ćutanje o rekonstrukciji plaćenoj čak 127 miliona dinara“, smatra Krstonošić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar