Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Smenjeni kosovski ministar policije Agim Veljiu naveo je da su se premijer Kosova Aljbin Kurti i pojedini članovi njegove stranke, Saoopredeljenje, testirali na koronavirus.

„Imam informacije da su Aljbin (Kurti) i neki njegovi saradnici u vladi i u Skupštini, počevši od potpredsednice Skupštine radili analize i da su im uzeti uzorci za test na koronavirus“, rekao je Veljiu, prenosi Kosovo online.

Veljiu je dodao da su time uskratili pravo građanima kojima je potrebno da urade testove.

„Imam informacije da su pozvali tim Nacionalnog instituta za javno zdravlje da urade ovu analizu i nisu otišli u Institut“, rekao je Veljiu.

Podsetimo, premijer Kosova Kurti razrešio je Agima Veljiua, jer se kosovski ministar unutrašnjih poslova usprotivio Kurtijevom stavu protiv uvođenja vanrednog stanja zbog širenja epidemije koronavirusa, za šta se zalaže predsednik Kosova Hašim Tači.

Kurti je u izjavi povodom razrešenja naveo da je smenjeni ministar širio paniku tvrdeći da se broj obolelih od koronavirusa na kosovskoj teritoriji povećava iz sata u sat što njiedna nadležna institucija nije potvrdila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram