PREŠEVO - Smena vlasti
Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Četiri partije koje su na lokalnim izborima 28. marta osvojile ukupno 22 od 38 mandata u Skupštini opštine Preševo, potpisale su danas sporazum o koaliciji, čime dosadašnji predsednik opštine Šćiprim Arifi i njegova stranka Alternativa za promene, sa 14 osvojenih mandata, kao i "srpska lista" sa 2 osvojena mandata, postaju opozicija.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pokret za reforme Samija Salihua (5 mandata), Demokratska partija Albanaca (9 mandata) Ragmija Mustafe, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija, u Preševu predvođena Arditom Sinani (7 mandata) i Demokratska unija Albanaca Nasera Azirija (1 mandat) dan uoči konstitutivne sednice Skupštine opštine Preševo zakazane za ponedeljak 10. maj, potpisale su sporazum o novoj koaliciji koju je narodni poslanik Kamberi nazvao „prosperitetnom“.

Kako je naveo u objavi na svom Facebook profilu, ove partije potpisivanjem današnjeg sporazuma „utiru put razvoju Preševa“.

„Koristim priliku da se zahvalim koalicionim partnerima na posvećenosti, dostupnosti i spremnosti da zajedno vode Preševo“, naveo je u objavi.

Preševo bi novu vlast trebalo da dobije sutra, na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine koja je zakazana za 10 sati.

Partitë politike shqiptare, me nënshkrimin e Marrëveshjes politike sot, hapën rrugë për zhvillimin e Preshevës.Duke…

Posted by Shaip Kamberi on Sunday, May 9, 2021

Vanredni lokalni izbori u Preševu održani su 28. marta, a na birališta je izašlo 18.499 od 41.847 upisanih birača. Najviše glasova (6.020) i mandata (14) pripalo je partiji Alternativa za promene odlazećeg predsednika opštine Šćiprima Arifija.

Na izborima u Preševu učestvovala je i zajednička lista stranaka sa članovima srpske nacionalnosti odnosno „srpska lista“ (2 mandata), na kojoj su bili kandidati iz SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokreta socijalista i Srpske stranke Zavetnici.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar