Foto:FoNet/Slobodna reč

Sa 14 osvojenih mandata u Skupštini sa 38 odborničkih mesta, Šćiprim Arifi, dosadašnji predsednik Opštine koji je na izborima predvodio listu Alternative za promene, neće moći sam da formira vlast, jer ovoj partiji za većinu nedostaje šest mandata, saopštila je Slobodnarec.eu.

„Politički veteran“ Ragmi Mustafa osvojio je devet mandata, a stranka popularnog narodnog poslanika Šaipa Kamberija, koju u Preševu predvodi nekadašnja predsednica opštine Ardita Sinani (Partija za demokratsko delovanje) osvojila je sedam odborničkih mesta.

Profesor Sami Saliju koji je bio nosilac liste Pokret za reforme dobija pet mandata, a po broju osvojenih skupštinskih stolica sledi lista koalicije stranka okupljenih oko SNS-a (Aleksandar Vučić – Za budućnost Preševa), koja je osvojila dva mandata.

Naseru Aziriju iz Demokratske unije Albanaca pripašće jedan mandat. Stranka Armenda Alijua, nije prešla cenzus i neće ući u Skupštinu.

Na jučerašnjim lokalnim izborima pravo glasa imalo je 41.847 građana Preševa, a prema preliminarnim rezultatima opštinske Izborne komisije glasalo je 18.260 građana, odnosno oko 44 odsto birača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar