Slobinu vilu od Nikole Pekovića kupuju Karići

Politika 17. apr. 202108:09 > 09:07
Podeli:
Nikola Pekovic, Slobodan Milosevi
Foto: Starsport, Epa/Sasa Stankovic, Nova.rs

Vila u Tolstojevoj ulici 33 na Dedinju, koja je nekada bila u vlasništvu bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, dobija novog vlasnika. Naime, nju od nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića kupuje Zoran Karić, rođeni brat biznismena Bogoljuba i Dragomira Karića.

Svega pet godina velelepna vila na Dedinju, koju je Slobodan Milošević početkom devedestih otkupio od države za svega 2.000 maraka, bila je u vlasništvu čuvenog košarkaša Nikole Pekovića. Kako piše u registru nepokretnosti, u toku je prenos vlasništva, odnosno pokrenut je postupak promena nosioca prava.

Foto: Nova.rs

Kao imaoci prava u katastru već su upisani Zoran i Marjana Karić, ali sa napomenom da postoji “predbeležba sa rokom za opravdanje do 22.maja 2021”.

Stručnjaci za nekretine kažu da bi to moglo da znači da je verovatno u toku proces dobijanja kredita i da su Kariću već stavili hipoteku na vilu u Tolstojevoj, te da im je rok da ceo proces bude okončan do pomenutog datuma.

U katastru piše i da je reč o zajedničkoj imovini supružnika.

Tolstojeva 33, Zoran Karić, Nikola Peković
Foto: Printscreen

Zoran Karić, za razliku od svoje braće, ne voli publicitet i retko se pojavljivao u medijima.

Ostalo je zabeležno da mu je nakon petooktobarskih promena razrezan porez na ekstraprofit od 4,1 milion nemačkih maraka, što je kasnije Vrhovni sud Srbije poništio.

Zajedno sa Bogoljubom i Sretenom Karićem i još četiri osobe bio je akter afere „Mobtel“, a postupak protiv njih obustavljen je 2016. godine. Istraga protiv njih je obustavljena povodom osnivanja „Mobtela“ i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

Vila od 900 kvadrata

O vili u Tolstojevoj ulici mediji su i ranije pisali. Nju je Slobodan Milošević 1991. od države otkupio za svega 2.000 maraka. “Blic” je ranije objavio da je reč objektu koji ima 10 spavaćih soba, pet nivoa, šest kupatila i dve sobe za prijem, te da plac na kojem je sagrađen ima 21 ar.

Foto: Nova.rs

Iako se u katastru nepokretnosti navodi da nekadašnja Miloševićeva vila ima 354 kvadrata, “Blic” je pisao da se ona prostire na 900 kvadratnih metara, te da je još porodica bivšeg predsednika podnela zahtev za legazalizaciju dograđenih 500 kvadrata.

Zvanično nikada nije obelodanjeno po kojoj ceni je Peković vilu kupio od porodice Milošević. Spekulisalo se da je reč o iznosu od oko dva miliona evra. Nije poznato ni po kojoj ceni Zoran Karić sada kupuje vilu od Pekovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar