Slavica Radovanović, pukovnica policije u penziji
Slavica Radovanović Foto: N1

Poslanica Narodne stranke Slavica Radovanović ocenila je da predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić "ne drži nivo funkcije koju predstavlja" i da se s poslanicima opozicije obračunava "kao na pijaci".

Ona je za nedeljnik „NIN“ ocenila da se Orlić „pravi se lud“ kada poslanici Srpske napredne stranke vređaju opoziciju i dobacuju.

Navela je da je to „opšti primitivizam“ i da, kako je kazala, oni „ne gledaju da li ste vi žena, neko ko ima karijeru, doktor nauka…“.

Rekla je da „oni (poslanici SNS) samo vide nekog koga bi trebalo da napadaju, omalovaže“ i da mu, kako je dodala, „maksimalno smanje prostor da nešto kaže što bi građani mogli da čuju“

„Ne biraju ni sredstvo ni način i to je model njihovog ponašanja, a imam utisak da su prošli neke edukacije da bi se upravo tako ponašali“, rekla je ona.

Navela je i da je „videla poslanika SNS-a Dalibora Šćekića da je (aludirajući na oralni seks) vrhom jezika dodirivao unutrašnjost obraza i vrteo ukrug“, te dodala da „nije tačno da ne postoji snimak, kao što Orlić tvrdi“.

„Na N1 je emitovan snimak na kojem se vidi da ja Miodragu Gavriloviću govorim da je to ’nasilje nad poslanicama’ i da oboje reagujemo“, dodala je ona i .

Slavica Radovanović koja pukovnica policije u penziji, rekla je da je za nju iskustvo u skupštinskoj sali „veliko i neprijatno iznenađenje“.

Kazala je da je „prvi put poslanica“, te da dolazi iz sistema u kojem se znao red i gde su poštovana sva pravila.

„Znala sam da dolazim na mesto na kojem je teško doći do političkog dijaloga, ali ipak nisam mislila da će izgledati ovako“, rekla je Radovanović.

Navela da je bila „blago rečeno zgranuta“ kada se se suočila sa načinom na koji predstavnici SNS-a vređaju, i kako je dodala, iznose privatne podatke i govore o stvarima ne bi smele da budu ni izgovorene.

Kazala je i da su joj isključili mikrofon, kada se jednom javila za reč da objasni da poverljivi podaci moraju da ostanu u krugu porodice i da osobe koje su im ih dale mogu da odgovaraju.

BONUS VIDEO – Vuk Jeremić o sedmomesečnom vajanju Vlade i desnici Narodne stranke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar