Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Skupštiniski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dozvolio je danas da dvanaest narodnih poslanika i tri skupštinska funkcionera obavljaju duple funkcije, a odobrio je i troškove za iznajmljivanje stana narodnim poslanicima koji ne žele da putuju niti da koriste usluge hotela.

Odbor je bez bilo kakve rasprave dozvolio da se plate troškovi stana bivšoj predsednici Skupštine Maji Gojković koja je tu uslugu koristila i u prethodnom sazivu, i to od 3. avgusta kada su potvrđeni mandati, pa do izbora za ministarku kulture.

Odbor je odobrio troškove na ime zakupa stana u iznosu od po 35.000 dinara mesečno i poslanicama Ivani Popović sa liste „Aleksandar Vuči – Za našu decu“ i Dubravki Kralj iz Socijalističke partije Srbije.

Poslanik SPS-a Đorđe Milićević dobio je dozvolu da za vreme mandata radi i kao savetnik direktora Javnog preduzeća „Srbijašume“. Vladimir Marinković i dalje će biti direktor Visoke strukovne škole za preduzetništvo, dok je ostalih desetoro poslanika uglavnom tražilo saglasnost za mesta u upravnim odborima ili da ostanu i odbornici u gradskim ili opštinskim skupštinama.

Generalnom sekretaru Skupštne Veljku Odaloviću odobreno je da bude i član Republičke izborne komisije, dok je Miroslavu Šestoviću konstatovan prestanak rada na mestu šefa kabineta predsednika Skupštine.

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja konstatovao je i ostavku narodne poslanice Marije Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare