Foto: N1

Skupština slobodne Srbije reagovala je na poslednjih nekoliko nastupa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji su ocenjeni kao "monstruozno izvrtanje činjenica" i "odsustvo ematije", naročito kada je reč o predsednikovim izjavama o Jelisaveti Vasilić.

POGLEDAJTE JOŠ:

Saopštenje Skupštine slobodne Srbije prenosimo u celosti:

„Skupština slobodne Srbije sa zabrinutošću prati poslednje reakcije predsednika Republike. Prvo, jednu od ikona čestitosti i širokogrudog služenja interesima Srbije, Jelisavetu Vasilić, optužio je da trpa pare u sopstvene džepove. Kada se, malo potom, gospođa Vasilić iznenadno srušila mrtva, Vučić je izjavio da ne žali zbog svoje izjave i ponovio je svoju sramnu optužbu. Već smo navikli da mnogi naši političari nemaju moralne kočnice, ali su u ovom slučaju monstruozno izvrtanje činjenica i odsustvo empatije prešli granice normalnosti.

Drugo, kao građani ove zemlje osećamo se posramljeno što predsednik Republike, umesto na razgovor, poziva svoje političke protivnike na pesničenje, licitirajući koliko njih može istovremeno da mu izađe na megdan. Narednog dana, kada se izazivači pojave, sačekuje ih sa obezbeđenjem i potpuno gubi kontrolu nad sobom. Na Vučićevim političkim protivnicima je da komentarišu i eksploatišu kukavičluk ‘vođe’ koji se punih devet godina ne usuđuje na suočavanje sa kritičarima. Nas ispunjava stidom saznanje da je na čelu države osoba sa opasno ratobornim doživljavanjem realnosti i ‘protivničke bande’. Posebno nas brine Vučićevo necivilizacijsko, ali i, psihološki gledano, upadljivo neuobičajeno ponašanje.

Interes je ove nesrećne zemlje da se predsedniku Republike, kao i svakom drugom građaninu sa sličnim ispadima, pruži potrebna stručna pomoć“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare