Foto:TANJUG / DUSAN ANICIC

 Predsednik Skupštine opštine Paraćin Dragan Mitić zakazao je za sutra konstitutivnu sednicu Skupštine opštine, na kojoj će biti potvrđeni mandati novih odbornika, izbor predsednika skupštine, zamenik predsednika i imenovan sekretar.

Biće izabran predsednik opštine i njegov zamenik i članovi Opštinskog veća, stoji u pozivu za sednicu. Sednica je zakazana za 16 sati u sali Gradskog pozorišta.

Na osnovu rezultata lokalnih izbora održanih 21.juna: Srpska napredna stranka „Aleksandar Vučić – za našu decu“ u novom sazivu Skupštine opštine, koji broji 55 odbornika, ima 28 odbornika, lista „Saša Paunović – sigurno napred“ 14 odbornika, Pokret „Svi za Paraćin“, pet odbornika, „Zdrava priča“ četiri odbornika, Socijalistička partija Srbije (SPS) tri odbornika i Jedinstvena Srbija (JS) jednog odbornika.

SPS i JS na lokalnim izborima u Paraćinu nastupili su odvojeno.

Paraćin je poslednja lokalna samouprava u kojoj se posle lokalnih izbora održanih 21.juna, konstituiše Skupština opštine i bira lokalna vlasti.

Foto:Promo

Novu Skupštinu opštine i lokalnu vlast do sada su formirali: Jagodina a na čelu je JS i koalicija SNS i SPS, Chuprija, Despotovac, Paraćin i Rekovac, na čijem su čelu članovi SNS i Svilajnca, gde je valast formirala Grupa građana „Svilajnac čuva budućnost – Predrag Milanović“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar