Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Šef kabineta predsednika Skupštine Kosova, Iljir Krčelji, kazao je da je od privatnika koji upravlja skupštinskim bifeom zatražio da više ne služi proizvode iz Srbije, jer će u suprutnom biti raskinut ugovor sa njim, prenosi Kossev.

Krčelji se ujedno ogradio, rekavši da bifeom upravlja privatnik koji je zaključio ugovor sa skupštinom pre 15 godina, pre nego što je Gljauk Konjufca postao predsednik najvišeg zakonodavnog tela, piše Kossev.

Zahtev za izbacivanje srpskih proizvoda iz skupštinskog bifea stiže u vreme kada kosovska vlada radi na smanjenju uvoza iz Srbije.

Kosovska vlada je prethodno uvela antidamping mere od tri centa po kilogramu na uvoz životinjskog i živinskog koncentrata iz Srbije i još jednu sa istim iznosom na jedinicu građevinskog bloka poreklom iz Srbije.

Ujedno, juče je najavljeno uvođenje nove mere za konditorske proizvode iz Srbije, što je naišlo na kritiku zvaničnog Beograda.

Poslanik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Bek Beriša zatražio je ranije od predsednika kosovske skupštine da ukloni proizvode srpskog porekla iz skupštinskog bifea.

Beriša je, kako su javili prištinski mediji, tokom sednice stavio piće srpske proizvodnje na sedište predsednika kosovske skupštine Konjufce i sedište namenjeno kosovskom premijeru.

„U skupštinskom bifeu služe se pića iz Srbije. Zamolio sam Gljauka Konjufcu da ne dozvoli da se ovo piće služi jer se oni (Konjufca i premijer Aljbin Kurti) izuzetno protive srpskim proizvodima“, kazao je Beriša.

BONUS VIDEO: Na Jarinju počeo „Stiker sistem“, stvorene kilometarsle kolone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar