Tatjana Matić Foto:MTTT

Povodom najave iz Prištine da će se uvesti nove mere na konditorske proizvode iz Srbije, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakla je da je reč o političkoj, a ne o ekonomskoj ili trgovinskoj odluci.

”Povodom ove najave iz Prištine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će se obratiti institucijama u Briselu, kao i Sekretarijatu CEFTA, takođe i ambasadama Kvinte. CEFTA je najveći oblik trgovinske zajednice koji postoji i najava ovakvih odluka ne doprinosi ni razvoju trgovinskih odnosa, a ni političkom dijalogu na Zapadnom Balkanu, za šta se Srbija zalaže. Nadamo se da ipak neće doći do ove odluke”, rekla je Matić, a saopštilo ministarstvo.

Ukoliko se ova najava sprovede u delo, pomenuta trgovinska barijera bi bila još jedan u nizu primer kršenja Sporazuma CEFTA i obaveza preuzetih u Briselskom dijalogu, dodaje se u saopštenju, prenosi N1.

Kosovska ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari najavila je ranije u četvrtak „nove mere na neke proizvode koji se uvoze iz Srbije“.

Hajdari je, kako prenose kosovski mediji, rekla da je cilj da se zaštite kosovski proizvođači i dodala da je reč o konditorskim proizvodima.

BONUS VIDEO: Dečak u prodavnici slatkiša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar