Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Shutterstock

Iako je prošlo gotovo nedelju dana od kada je saopšteno da je gradonačelnik Aleksandar Šapić kupio osam televizora za svoj kabinet, odgovora nema od čijih para je to plaćeno. Sam Šapić tvrdi da ih je kupio lično, ali račune nije pokazao.

Sve je počelo tako što je odbornik Političke platforme Solidarnost i koalicije Moramo Miloš Baković Jadžić uputio odborničko pitanje predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, zahtevajući da se proveri informacija da li je tačno da je novi gradonačelnik Aleksandr Šapić kupio 11 televizora za svoj kabinet.

On je upitao da li je sprovedena javna nabavka i koliko zapravo to košta građane Srbije zbog čega bi ceo postupak morao da bude potpuno javan. Informacije Solidarnosti su takve da je Šapić nabavio televizore preko Sekretarijata za opšte poslove, te nije reč o privatnom aranžmanu.

Nakon što je ova informacija „zapljusnula“ medije i političku scenu, na Tviteru se oglasio i gradonačelnik Aleksandar Šapić. On je naveo da je kupio osam „monitora“ za njegov kabinet.

„Postavio sam osam monitora u kancelariju, jer mi je posao da budem informisan. Imam ih i kod kuće. Platio sam iz svog džepa. Kao što iz svog džepa uvek plaćam restoran i nikad ne koristim službeni automobil“, napisao je Šapić.

Naravno, nije moglo ni ovoga puta da prođe bez osvrtanja na medije.

„A opozicioni mediji i političari samo nek’ nastave da slušaju one koje su do juče kritikovali, a sad su im postali veliki ‘prijatelji iz vlasti’, jer im već duže vreme doturaju kao neke ‘info’ o meni, ali nek se ne začude ako na kraju priče i sami završe na polici kineske robne kuće“, napisao je Šapić na Tviteru.

Osim Šapićevog tvita, koji je objavljen 8. jula, mediji i javnost nisu dobili nikakav zvaničan odgovor na dilemu ko je na kraju platio monitore za Grad Beograd. Nova.rs je kontaktirala Gradsku upravu i Sektetarijat za opšte poslove kako bismo dobili informacije oko kupovine monitora, ali odgovore nismo dobili.

Nejasno je zašto Šapić nije pokazao račune ukoliko je zaista platio svojim novcem ovu investiciju. Jedan tvit nije dovoljan da zadovolji interes javnosti.

Bonus video: Stefanović: Vlast formirana na silu, Šapić nije dorastao za gradonačelnika

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar