Grafika:Slađana Dermanović/Nova.rs;INFO TIM SNS;

Od kad je postao član Srpske napredne stranke, Aleksandar Šapić je na sve načine pokušavao da se dodvori svom novom šefu Aleksandru Vučiću. Za sreću gazde nije mu bio problem ni da se javno ponižava izjavama poput one da lider naprednjaka “ima božji dar”, da ćuti na uvrede svojih partijskih kolega i da ne raguje na očigledan bojkot koji je doživeo tokom kampanje za prestoničke izbore. Štaviše, njegova zaljubljenost u lik i delo vođe do te mere je narasla da je čak počeo i da ga oponaša.

Nije greška ukoliko se kaže da je Aleksandar Šapić i pre ulaska u Srpsku naprednu stranku demonstrirao uličarsko ponašanje i bahatost, kao što nije ni pogrešno zaključiti da su ga upravo te osobine preporučile za članstvo u vladajućoj partiji.

Sa kvalitetima čoveka čije je fakultetsko obrazovanje upitno, a političko delovanje svedeno na afere i polovične rezultate, Šapić se istog momenta uklopio u SNS pejzaž i postao jedan od glavnih simbola svih preletača.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić, Lazarevac Mladenovac predizborni skup SNS Foto:TANJUG/ INFORMATIVNA SLUZBA SNS

Shodno svojim ambicijama, bivši vaterpolista je rešio da ne bude upamćen samo kao jedan običan naprednjak i da ga ipak, makar i ovako oročenog, zapamte kao gradonačelnika koji je najviše od svih ličio na svog predsednika.

Za početak, krenuo je sa targetiranjem medija. Poput „gazde“ i Šapić se danas obrušava na svakoga ko mu protivureči ili postavi nezgodno pitanje.

Tako je bilo i kad se prvi put obraćao Beograđanima, nakon što su prestonicu zadesile poplave. Od svih problema sa kojima se suočava glavni grad, Šapić je kao najveći locirao televiziju N1 i njeno izveštavanje o radu gradske uprave.

Pročitajte još...

Međutim, nije se tu zadržao, već je poput svog šefa i Šapić počeo da konstruiše teorije kako ga svi napadaju i kako je na delu kampanja protiv njega, zaboravljajući da je priroda funkcije na kojoj se nalazi takva da je podložan kritikama, tim pre što je na to mesto došao sa bagažom punim afera i skandala.

I Šapić, poput svog šefa, juri za “pomagačima iz vlasti” koji navodno snabdevaju medije informacijama o njemu, a povod da iznesu ovakvu sumnju bila je vest da je, poput Vučića, opremio svoj kabinet sa 11 televiziora.

Inače, za predsednika Srbije je poznato da u svojoj kancelariji ima veliki broj televizijskih ekrana, o čemu su pisali i mediji nakon što se na jednom snimku televizijskog intervjua videlo čak devet ekrana na zidu. Šapić, s druge strane, tvrdi da je on kupio televiziore od svog novca, a ne od javnog, te da je to učinio zato što mu je posao da bude informisan.

„A opozicioni mediji i političari samo nek’ nastave da slušaju one koje su do juče kritikovali, a sad su im postali veliki ‘prijatelji iz vlasti’, jer im već duže vreme doturaju kao neke ‘info’ o meni, ali nek se ne začude ako na kraju priče i sami završe na polici kineske robne kuće“, napisao je Šapić u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Možda trenutno nije poznato gde će na kraju završiti oročeni gradonačelnik Šapić, ali po svemu viđenom, deluje da će, nakon narednih izbora, morati da bukira mesto na polici na kojoj šef naprednjaka drži političare i “stručnjake” za jednokratnu upotrebu, negde između Gordane Čomić i Tomislava Nikolića.

Samo da ih zamoli da mu naprave mesto.

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić postigao autogol na izborima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare