Zika Gojkovic Poks
Žika Gojković Foto:N1

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POКS) zatražio je danas da se sa svih dosijea o likvidaciji komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Mihailovića skine oznaka tajnosti.

U saopštenju tog pokreta ocenjuje se da se od javnosti i dalje krije gde i kako je ubijen Mihailović, kao i gde mu je grobno mesto, iako je rehabilitovan pre šest godina.

„Zahtevamo da se skine oznaka tajnosti sa dokumenata koji svedoče o tome i da se utvrdi istina koja ne zanima samo porodicu Mihailović, nego čitavu Srbiju. Najnovije detaljno svedočenje vozača tužioca Miloša Minića o tome kako je i gde ubijen Draža izaziva uznemirenje javnosti i zahteva zvaničnu proveru“, izjavio je potpredsednik POKS Vojislav Mihailović, unuk Dragoljuba Mihailovića.

POKS u saopštenju navodi da je Dušan Vlajković, vozač tužioca u slučaju sudjenja Mihailoviću, svedočio pre nekoliko dana da je prema rečima njegovog šefa, Slobodan Penezić Krcun lično pištoljem ubio Dražu 21. jula, a ne 17. kao što se tvrdilo.

„Zatim je naredio da mu se telo istopi u kiselini i uništi iz straha da bi grobno mesto bilo svetilište za mnoge Srbe u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar