Matija Bećković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Koaliciju Nacionalno-demokratska slternativa (NADA), koju čine Demokratska stranka Srbije, Poket obnove Kraljevine Srbije i još 19 pokreta, stranaka, grupa i uduženja građana podržali su akademik Matija Bećković, pesnik Blagoje Baković i komandant odbrane Košara, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković, saopštio je POKS.

Bećković je istakao da u današnjem trenutku Srbija nema bolju i važniju političku snagu, istakavši da smo se dosta divili drugim kraljevinama i da je došlo vreme da imamo i svoju, koju treba da obnovimo.

Srbi nisu ukinuli svoju kraljevinu, ona je ukinuta Srbima. Kada već imamo krunu na zastavi i u svom grbu, došlo je vreme da je imamo i na glavi i nadam se da će ova koalicija konačno od našeg srpskog sveta učiniti da slobodno govore i izjasne se za kraljevinu, rekao je Bećković.

On je u video poruci istakao da su evropske kraljevine najdemokratskije i najbogatije države na svetu i ocenio da nema nikog ko bi rekao da Srbija nije prava kraljevina.

Govori u Srbiji su se vekovima završavali rečima „živeo kralj“. Poslednji put se taj poklič čuo na strelištima, a konačno je vreme da se čuje i na slobodi, poručio je Bećković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare