Skandal: MUP dao medijima podatke o Krivokapićevim ćerkama

Politika 12. jul. 202120:27 > 20:3011 komentara
Podeli:
Zdravko Krivokapić i ćerke Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Privatna arhiva

Ćerke premijera Crne Gore, Jelena i Milena Krivokapić već danima su na udaru medija pod kontrolom srpske vlasti, koji prate svaki njihov korak. Podaci o tome gde žive i šta rade nedavno su objavljeni u jednom prorežimskom dnevnom listu, a kako saznaju novine “Nova”, svi podaci koji su objavljeni javnost prethodno su dati policijskim službenicima MUP-a Srbije.

Pročitajte još...

Naime, pod obrazloženjem da obavljaju bezbednosnu procenu njihovog boravka u glavnom gradu Srbije, pripadnici MUP-a su posetili jedan beogradski lokal u kom rade ćerke premijera Crne Gore. Tom prilikom, policajci su tražili od Jelene i Milene informacije o tome gde žive, koji automobile koriste, s kim se viđaju i slično. Razgovor je obavljen bez prethodno pokazanog naloga, a službena beleška nije dostavljena crnogorskoj policiji, iako su istu, kako saznaje naš dnevni list, tražili od svojih srpskih kolega.

Foto: Privatna arhiva

Tri dana kasnije, gotovo identični podaci, koje su Krivokapićeve ćerke dale MUP-u, objavljene su na naslovnoj strani jednog prorežimskog medija. U pomenutom tekstu navedeno je da njih dve zarađuju novac u našoj zemlji, dok njihov otac “pljuje Srbiju”.

Dumanović: Policija godinama radi ovakve stvari

Bivši inspektor Uprave kriminalističke policije, Milan Dumanović za “Novu” je rekao da se godinama podaci koje sakuplja policija zloupotrebljavaju.

“Sramota je za Srbiju da se na takav način odnosi prema ćerkama premijera druge države i da se iznose lični podaci, da se govori gde su zaposlene i gde žive”, navodi on.

Milan Dumanović, emisija Utisak nedelje
Milan Dumanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

U nedavnom saopštenju koje je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, izražena je zabrinutost zbog kampanje koja se vodi protiv predstavnika crnogorske vlasti i njihovih porodica u poedinim medijima u Srbiji, na šta je reagovao predsednik Aleksandar Vučuć, tvrdeći da on nema nikakve veze sa pisanjem tabloida, jer bi, u suprotnom, bio diktator.

“Samo u poslednjih nekoliko meseci smo imali brojne istrage i hapšenja koja su najpre najavljivani u medijima koje on kontroliše. To vam je odgovor na pitanje da li postoji sprega medija i države. Podsetiću vas i na to da se pojedini vlasnici medija javno hvale da su prijatelji sa Vučićem i da imaju izuzetno jake veze u policiji i BIA”, napominje Dumanović.

Vulin najavio progon

Od kad je smenjen režim Mila Đukanovića, srpska vlast konstatno vodi kampanju protiv tamošnjih funkcionera. Jedan od povoda bila je i Rezolucija o Srebrenici, zbog čega su javno žigosani Krivokapić i predsednik Skupštine, Aleksa Bečić.

Među najglasnijima u kritikama, nakon odluke Skupštine Crne Gore, bio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin.

“Tražiću od Vučića da onima, koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori”, rekao je Vulin.

Reagujući na medijski linč, nedavno su se oglasile i ćerke Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena, koje su u saopštenju, dostavljenom portalu Nova.rs, poručile da se ne osećaju bezbedno i da su veoma razočarane zbog toga što ih neko proteruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj.

„Sa neizmernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dve lično, učinila da se ne osećamo sigurno i da je nas dalji boravak u Srbiji neizvestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori“, navele su one u svom saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar