Pavle Grbovic Pokret slobodnih gradjana
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da je apsolutno neprihvatljiva kampanja koja se vodi poslednjih nedelja u Srbiji protiv države Crne Gore, njenih građana, predstavnika vlasti i njihove dece, samo zbog toga što ne vode politiku u skladu sa željama Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

Grbović je agenciji Beta kazao da je nedopustivo da ministar unutrašnjih poslova, „čak i kad je na tom mestu osoba poput Aleksandra Vulina“, predlaže zabranu ulaska u Srbiju gradjanima Crne Gore zbog izglasavanja Rezolucije u Srebrenici.

„Naročito je licemerno što takvi predlozi dolaze i od strane drugih funkcionera SNS-a koji takvim napadima pokušavaju da maskiraju sopstveni kukavičluk jer nemaju hrabrosti da se odrede prema gotovo identičnoj deklaraciji koju je Narodna Skupština Republike Srbije usvojila 2010. godine“, rekao je predsednik PSG.

Komentarišući napad na ćerke crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, Grbović je rekao da se radi o primitivnom kukavičluku koji predstavlja višedecenijski manir radikalske politike.

„Ni Crna Gora, ni Zdravko Krivokapić niti poslanici crnogorske skupštine nisu krivi što Vučić, Vulin, Đukanović i njima slični nemaju hrabrosti da se odrede prema odluci naše skupštine iz 2010. godine koja je i dalje na snazi. Svojim kukavičkim potezima pokušavaju da zavade dva naroda koji su u istoriji uvek bili na istoj strani, ali taj pokušaj im neće proći jer će Srbija dokazati svoju otvorenost time što će ratne huškače i malograđane poslati nazad na smetlište istorije“, rekao je Grbović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar