Foto: Shutterstock

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina izabrali su danas kandidata Srpske napredne stranke (SNS) Sima Salapuru za novog gradonačelnika.

Simo Salapura je od 2017. godine obavljao funkciju pomoćnika gradonačelnika za oblast sporta, omladine i turizma. Rođen je 1980. godine, doktorand je studija fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije, a obavljao je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina u periodu od 2014. do 2017. godine.

Kako se na sajtu grada navodi, bivši je sportista, državni reprezentativac, nekadašnji trener i selektor državne karate reprezentacije, autor i koautor više naučno-istraživačkih radova iz oblasti sporta, a aktivan je u razvoju i promociji sportskih programa za osobe sa invaliditetom.

Na današnjoj sednici za zamenika gradonačelnika izabran je Saša Santovac (SNS) koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom periodu, od 2014. godine. Izabrani su i članovi Gradskog veća grada Zrenjanina. Dosadašnji gradonačelnik Čedomir Janjić izabran je na konstitutivnoj sednici održanoj krajem avgusta za predsednika Skupštine grada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare