Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret slobodnih građana prikupio je oko 9.000 potpisa, rečeno je za Nova.rs u tom pokretu. Pavle Grbović, funkcioner PSG-a, navodi da će najkasnije u utorak ili sredu predati listu Republičkoj izbornoj komisiji.

Iako ih zvanično od predaje izborne liste deli još samo 1.000 potpisa, praksa je da učesnici izbornih lista prikupe par hiljada više, za slučaj da neke od potpisa Republička izborna komisija poništi zbog tehničkih nepravilnosti.

„Očekujemo da ćemo skupiti sve potpise do 5. Juna. Iskoristili smo akcije prikupljanja potpisa za razgovor sa ljudima o našem programu, tako da smo zapravo već u kampanji“, kažu u PSG-u.

Listu PSG podržala je danas i sociološkinja i dugogodišnja političarka Vesna Pešić. Grbović je podelio informaciju na kojim lokacijama građani mogu da im daju podršku svojim potpisom, a na jednoj od fotografija je i Vesna Pešić.

„Legendarna Vesna Pešić nam je pomogla da napravimo prvi korak do slobode“, prokomentarisao je Grbović.

Pešić je prethodnih dana bila aktivna na Tviteru i prema pisanju medija je saopštila da želi da kazni SzS tako što će pružiti podršku nekom od opozicionara koji su se odlučili da uđu u izbornu trku.

„Hoću i da kaznim taj SzS, zezaju nas dve godine, umesto da su izašli na izbore da mu otcepimo 20 odsto, izmotavaju se“, napisala je Pešić.

Sergej Trifunović, predsednik PSG, ranije je na Tviteru naveo da mu je javljeno da predstavnici Srpske napredne stranke prikupljaju potpise za PSG u opštinama Bojnik i Opovo.

„Proveravam informacije, ako se je tačno, lično ću pocepati listu. U svakom slučaju, ne potpisujte ništa zasad u tim opštinama“, poručio je pre tri dana lider PSG.

On je nedavno izjavio da su na njegovu odluku da odustane od bojkota najvišež uticali navijači koji su u njegovoj ulici pravili bakljadu, bacali topovske udare.

“Upadali su u stan penzionerke, dali joj paket ulja i brašna i sa njenog prozora bacali baklje na moju teresu”, rekao je Trifunović.

Republička izborna komisija do sada je proglasila 12 izbornih lista, a potpise od opozicionih stranaka i pokreta, osim PSG, još prikupljaju DJB i pokret Jedan od pet miliona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare