Aleksandar Senić Foto: Đorđe Kojadinović /RAS

Funkcioner SNS i bivši član Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke Aleksandar Senić rekao je za Nova.rs da njegova deca jesu upisana kao suvlasnici firmi „Pure fruit” (Čisto voće) i „Cherries and quinces” (Trešnje i dunje), ali da nisu vlasnici državnog zemljišta, kako se to tvrdi u tekstu portala “Pištaljka”.

U tekstu Pištaljke se navodi da su Senićevi maloletni sinovi (vlasnici 90 odsto „Pure fruit” i 100 odsto „Cherries and quinces”) i da su dali pozajmice svojim firmama koje su potom pretvorili u kapital.

Portal navodi da su maloletni sinovi i otac Aleksandra Senića, pod nejasnim okolnostima, postali i vlasnici parcela u opštini Rača koje su bile u državnom vlasništvu i koje je država izdavala pod zakup. “Pištaljka” piše da je reč o tri njive u državnom vlasništvu koje su prešle u posed firmi „Pure fruit” i „Cherries and quinces”.

Pročitajte još...

Komentarišući pomenuti tekst, Senić za Nova.rs kaže da su njegova deca postali suvlasnici firmi nakon ostavinskog rešenja, koje je ostalo iza njegove majke.

“Ona je ostavila udele u firmama koje imala, za života, mojoj deci. Oni su upisani kao vlasnici, odnosno kao suvlasnici određenih privrednih društava”, naveo je on i dodao da njegova deca ne vrše nikakvu funkciju u skupštini tih privrednih društava.

“Oni samo polažu pravu kao naslednici. Oni jesu upisani kao suvlasnici, ali isključivo na osnovu ostavinskog rešenja i kad budu punoletni moći će da budu uključeni u rad. A priča da su vlasnici državnog zemljišta je potpuna glupost”, rekao je Senić za naš portal.

On se osvrnuo i na navode da su njegovi sinovi  dali pozajmice svojim firmama koje su potom pretvorili u kapital.

„Apsolutna je laž da su moji sinovi davali pozajmice. Nijedan dinar nijednoj firmi nisu dali. Oni ne učestvuju u poslovanju, jer su maloletni. Pištaljka je deo, u kom se oni navode kao suvlasnici udela u pomenutim firmama, prikazala kao dokaz da su oni vršili pozajmice, što je potpuna neistina i falsifikat. Moja deca nemaju račune u bankama da bi mogli da izvedu transakciju“, poručuje on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare