Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/IVAN JAKSIC

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković nalazi se u službenoj poseti Bosni i Hercegovini. On se ovom prilikom sastao sa ministarkom spoljnih poslova BiH Biserom Turković, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, kao i mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom.

Turković se nakon sastanka obratila novinarima iskazavši na početku zahvalnost Srbiji za pomoć u borbi protiv pandemije.

„I mi smo ponudili pomoć Srbiji tokom pandemije. Verujem da će naša saradnja biti intenzivnija u narednom periodu. Veoma smo opredeljeni da jačamo naše dobrosusedske odnose, ekonomiju, saradnju, to je interes obe zemlje“, kazala je Turković, a Selaković se složio sa kolegenicom iz Bosne.

POGLEDAJTE JOŠ:

Željka Cvijanović je najavila da će uskoro biti završena izgradnja mosta „Bratoljub“, kod Bratunca, na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tvrdi da Srbija planira da uloži stotinu miliona evra u gradnju aerodroma u Trebinju.

Selaković je naglasio da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da ima specijalne, paralelne veze s RS-om.

„Zainteresovani smo da štitimo njihov kulturni identitet, tradiciju i prava. Da im pružimo niz mogućnosti, ali i da podržimo Srpsku pravoslavnu crkvu koja radi na istom zadatku“, kazao je on nakon srdačnog susreta sa Željkom Cvijanović.

Nikola Selaković se na kraju prvog dana posete Bosni i Hercegovini sastao sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostom sa kojim je razgovarao o stanju Srba u Sarajevu i celoj Mitropoliji dabrobosanskoj.

„Drago mi je što sam danas bio u prilici da budem gost mitropolita Hrizostoma, da ga saslušam o istoriji Mitropolije dabrobosanske, stradalne, ali i slavne Mitropolije, koja pamti sjajne, ali i teške dane, a koja i dan danas opstaje na ovim prostorima, kako na teritoriji Federacije BiH, tako i na teritoriji Republike Srpske“, kazao je Selaković.

Mitropolit Hrizostom je naveo da su tokom razgovora razmenili ideje, misli i razmišljanja o stanju Srba u Sarajevu i celoj Mitropoliji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar