Nikola Selaković, Mathauzen, venac, logor
Foto: TANJUG/ JELENA MILENKOVIC

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković obišao je danas memorijalni kompleks Mauthauzen i položio vence na vojničkim grobljima Rajferdorf i Ašah ukazujući da je izuzetno važno negovati kulturu sećanja na svoje pretke, saopšteno je iz Ministarstva.

„Veoma je važno da se sećamo svojih predaka koji su živote ugradili u temelje slobodne, suverene i samostalne Srbije koja i danas postoji, uzdiže se i razvija. Srbije koja danas sa Austrijom zajednički gradi škole i fabrike i ide putem neke bolje budućnosti“, rekao je ministar.

Selaković je rekao da je u Gornjoj Austriji, Lincu i okolini sahranjeno 50.000 Srba, podsetio je da danas tu živi i radi toliki broj naših sunarodnika, kao i da oni predstavljaju važnu sponu izmedju Srbije i Austrije, navodi se u saopštenju.

Selaković, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji, poručio je da od Austrijanaca Srbija može da nauči kako se ovakva mesta održavaju i koliko se drži do toga da se svaka žrtva obeleži.

„Naši preci su svoje živote dali da bi mi danas živeli u slobodnoj Srbiji, koja ne da na sebe, ali koja svakome pruža ruku prijateljstva da u miru gradimo bolju i svetliju budućnost“, rekao je ministar.

BONUS VIDEO Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare