Nikola Selakovic
Nikola Selaković Foto:EPA-EFE/Chema Moya

Konstruktivnost koju su predstavnici EU pokazali na jučerašnjem dijalogu Beograda i Prištine zaista je dobar znak i nešto što zavređuje pažnju zato što nije to baš uvek bilo tako, kaže ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Povodom izjave predstavnika EU Žozepa Borelja da će izveštaj sa jučerašnjeg dijaloga podneti i predsedniku SAD Žozefu Bajdenu i upitan šta će se dalje dešavati povodom toga i da li će Bajden i lično prisustvovati nekom od sastanaka, Selaković je rekao da ne treba da se zavaravamo i da su ovo pregovori koji se vode pod okriljem EU.

„Za nas je važno da se oni nastave, važno je da oni počnu da daju rezultate, važno je da se ispune obaveze koje su ranije preuzete“, kaže Selaković na TV Pink.

Naveo je da su Amerikanci prisutni na Kosovu i Metohiji, a da je svakako jedan od spoljnopolitičkih priroteta Srbije izgradnja drugačijih, boljih i kvalitetnijih odnosa sa SAD.

Povodom jučerašnjeg dijaloga Beograda i Prištine, Selaković je ponovio da za Srbiju ne postoji drugi razumniji, bolji način rešavanja problema KiM nego što je to dijalog.

„Mi moramo da se trudimo da očuvamo dijalog i da pokažemo i svima ono što jeste tačno, a to je da smo iskreno posvećeni dijalogu“, rekao je Selaković.

Ponovio je i da prištinsku stranu zanima samo priča o takozvanom priznanju.

„Nas to ne zanima, učestvujemo u tom dijalogu, duže se zna koje su teme na stolu, neka prvo ispune obaveze na koje su se obavezali, pa da vidimo dalje“, kaže Selaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar