Nikola Selaković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da dve velike države rade na logističkoj podršci Prištini za dobijanje priznanja.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojoj je predsedavao Aleksandar Vučić je završena, a javnosti se obratio ministar Nikola Selaković.

„Ja sam predao predsedniku Vučiću diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje“, rekao je on i dodao da se Srbija nalazi u veoma teškoj situaciji.

„Naša ržava izložena je strahovitim pritiscima, da prihvatimo narušavanje teritorijalnog integriteta naše države, da prihvatimo rušenje međunarodnog javnog prava. Došli smo do informacija da dve velike države pružaju podršku Prištini“, tvrdi Selaković, uz napomenu da će naredni dani biti burni i važni.

Sednici u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik Skupštine Ivica Dačić i drugi ministri…

Bonus video: Ko će sesti za sto sa Vučićem zbog sankcija?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare