Nikola Selakovic i Sergej Lavrov
Nikola Selaković i Sergej Lavrov Foto:EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu nacionalni praznik Dan Rusije, poželevši mu najbolje želje za napredak i blagostanje naroda prijateljske zemlje.

Selaković je izrazio uverenje da je nedavni susret sa Lavrovom dao snažan doprinos daljem jačanju tradicionalnih prijateljskih veza dve zemlje, kao i unapređenju svestrane srpsko-ruske saradnje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

„Кoristim i ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji i Vama lično, na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naporima da se pitanje Кosova i Metohije reši mirnim putem, kroz dijalog, u interesu očuvanja stabilnosti čitavog regiona“, naveo je Selaković.

On je u čestitki poručio i da Srbija visoko ceni blagovremenu i svesrdnu pomoć koju joj Rusija pruža u borbi protiv kovida-19, što kako je konstatovao, potvrđuje postojanost bratske solidarnosti koja je tradicionalno prisutna u odnosima dva naroda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare