Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefica UNMIK-a Karolina Zijade je tokom boravka u Beogradu pozvala na transparentnost u istragama i odgovornosti u vezi sa događajima od 24. septembra u Banjskoj, prenosi agencija Anadolija.

Kako je preneo UNMIK, specijalna predstavnica Zijade je pozvala na uzdržanost u porukama i potezima tokom redovnih konsultacija u Beogradu. Tokom sastanaka, Zijade je podvukla hitnost deeskalacije i istakla potrebu da se obe strane vrate političkom dijalogu u dobroj veri, N1 prenosi pisanje Anadolije.

Ona je takođe pozvala na transparentnost u istragama i utvrđivanju odgovornosti u vezi sa događajima od 24. septembra.

Specijalna predstavnica Zijade sastala se sa srpskim političkim liderima i raznim predstavnicima diplomatske zajednice tokom dva dana, uoči predstojećeg sastanka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, o kojem će izvestiti kasnije ovog meseca.

U napadu grupe naoružanih Srba 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova, poginuo je jedan kosovski policajac, a dva su ranjena, dok su najmanje tri napadača poginula. Odgovornost za organizaciju napada preuzeo je Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste.

BONUS VIDEO:  Kakva je uloga vojske i bezbednosnih službi u slučaju Banjska?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar