Skupština Srbije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sednica Skupštine Srbije na kojoj predsednik Aleksandar Vučić predstavlja detalje u vezi dijaloga s Prištinom i ponuđenog francusko-nemačkog plana za Kosovo, završava se danas, ali je već za sutra zakazano novo zasedanje parlamenta. U subotu od 10 časova poslanici će raspravljati o setu pravosudnh zakona... Za ovu sednicu pretpostavlja se da će trajati pet dana, s jednim danom pauze.

Za poslanike nema odmora tokom vikenda. Sutra počinje nova sednica na kojoj će se raspravljati o sledećim predlozima zakona:

Organizacija i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, objavljivanje zakona i drugih propisa i akata, zatim u skupštinsku proceduru ulazi Predlog zakona o Visokom savetu tužilaštva, Zakona o Ustavnom sudu, sudijama i uređenju sudova… Na dnevnom redu će se naći i Predlog zakona o izmenama Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije, Predlog zakona o javnom tužilaštvu, Visokom savetu sudstva i o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije…

Na dnevnom redu nađi će se ukupno 32 tačke, među kojima je i niz sporazuma i ugovora, među kojima su i nove garancije Republike Srbije kod niza banaka za novo zaduženje Srbijagasa.

Juče i danas poslanici su u Skupštini Srbije raspravljali o Izveštaju Kancelarije za KiM o pregovorima s Prištinom, ali i o nemačko-francuskom planu o kojem ih je izvestio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BONUS VIDEO: Kako se branilo Kosovo u Skupštini?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar