Bivša poslanica SNS Staša Stojanović ponovo se nalazi na izbornoj listi ove stranke, ali na niskom 130. mestu. Interesantno je, međutim, da pored njenog imena više ne stoji master inženjer, kao što je bio slučaj prošle godine, nakon čega je danima trajala drama oko toga da li je slagala.

Podsetimo, predsednik Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke Goran Radojev odmah nakon objavljivanja izborne liste SNS uoči izbora prošle godine, pozabavio se biografijom tada nove poslanice Srpske napredne stranke Staše Stojanović. Tom prilikom je utvrdio da je obmanula navodima da je završila master studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Radojev je tad tražio da vrati poslanički mandat zbog lažnog predstavljanja.

PROČITAJTE JOŠ...

„Posle provere bibliotečkog fonda Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, utvrdili smo da se u njihovoj bazi nalazi samo njen diplomski rad, ali ne i master, koji još nije završila. Staša Stojanović je i sama na društvenim mrežama podelila da je sada pri kraju master studija, te potvrdila da je slagala sve birače koji su dali glas njoj i listi Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, navela je DS u saopštenju.

Na ovo je Staša Stojanović odgovorila na sledeći način:

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Na poslaničkoj listi pišu trenutna zanimanja, ja sam još na masteru investicionog menadžmenta te sam stavila kako jeste. Neko je stavio penzioner, sportista, novinar… Molim ljude da ne prave teorije zavere i ne izmišljaju. Mogla sam staviti i “državni službenik” da sam htela“, napisala je Stojanović na Tviteru, a sada je navela da nije ni tvrdila da je „master“ po obrazovnom nivou, već da joj je „master“ zanimanje.

Master nestalo…

Na novoj izbornoj listi SNS stoji ime Staše Stojanović, ali sada piše samo diplomirani inženjer menadžmenta. Master je nestalo…

Staša Stojanović 2022.
Staša Stojanović 2023.

Inače, Stojanović je u decembru 2022. postavljena za glavnog stručnog saradnika za podršku tržištu u Elektrodistribuciji Srbije. U njenoj biografiji navodi se da je završila Fakultet tehničkih nauka na smeru Inženjerski menadžment, koji je završila nakon diplomskog rada pod nazivom „Mediji i javni interes u Srbiji“. Iako je pohađala ovaj fakultet, nije jasno šta je Stojanovićevu kvalifikovalo da radi u ovoj instituciji.

Stojanovićeva je imala probleme i s prijavljivanjem imovine Agenciji za sprečavanje korupcije, budući da je nije prijavila nakon što je postala poslanica prošle godine. Iz Agencije su tvrdili da to nije učinila, a ona je demantovala.

„Sve sam uredno prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, kad i svi ostali narodni poslanici. Nemam veze sa tim što o meni nema informacija“, poručila je krajem prošle godine Staša Stojanović.

Sudeći prema aktuelnim podacima na sajtu Agencije, ona to ili još nije uradila ili nema nikakvu imovinu, čak ni automobil.

Staša Stojanović imovina

BONUS VIDEO: Kako se vlast ponašala u Skupštini kad jr bila opozicija 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare