Foto: N1

Važno je da shvatimo da je korona uplašila narod jer će ekonomske posledice biti velike, rekao je predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

„Predložićemo takozvani barometar, kako bismo videli šta se sve dešavalo po lokalnim samoupravama, šta nije bilo dobro, a različiti su uticaji u različitim delovima Srbije. Najviše je pogođen turizam, manjine, socijalne grupe, mladi koji pate zbog svega ovoga kao i mikropreduzeća. Mora se napraviti analiza koji su njihovi problemi i da se predoči političkim strankama kako bi se problemi rešavali“, naglasio je Movsesijan.

O problemu zagađenja govorio je potpredsednik SDS Goran Radosavljević koji je naglasio da je danas bitno nositi masku ne samo zbog korone, već i zbog zagađenja.

„Korona će proći, ali zagađenje će biti sve veće“ zaključio je Radosavljević.

Podsetio je da je Srbija odbila pomoć Evropske unije na početku epidemije i da će se sada susresti sa deficitom.

„Očekuju nas januar i februar kada se građani istroše, a ne vidimo u planovima Vlade neku novu pomoć privrede. Predlažemo targetiranu meru koja podrazumeva pomoć mikropreduzećima, ali koja će biti targetirana i da je dobiju samo oni najugroženiji. Druga mera je moratorijum na otplatu kredita, smatramo da i bankarski sektor treba da ponese neki rizik. Svi oni koji su morali da budu na radnom mestu tokom epidemije i zarazili se, moraju da imaju 100 odsto bolovanje Moraju se targetirati najsiromašnije porodice kojim se može pomoći, a ima ih u proseku oko 100 hiljada“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare