Zoran Đorđević Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Višegodišnji direktor Pošte Srbije, a sad savetnik generalnog direktora u ovom javnom preduzeću, uslikan je na ulicama Hvara. To što je funkcioner SNS upravo ovu destinaciju izabrao za svoj godišnji odmor verovatno se neće dopasti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, niti premijeru i prvom čoveku SNS Milošu Vučeviću, s obzirom na njihove ranije izjave o letovanju u Hrvatskoj.

Zoran Đorđević je vrlo aktivan na društvenim mrežama. Međutim, fotografija s letovanja nema. Kad se uzme u obzir da je „uhvaćen“ na Hvaru, nije ni čudo što je tako. Imajući u vidu šta su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević govorili o letovanju u Hrvatskoj.

Podsetimo, Vučić je rekao da je njegov lični stav da „dok je živ“ neće da ide tamo na more.

„Oni koji već letuju tamo su time iskazali svoj stav o svemu, moj stav je da ja tamo ne bih letovao i to je u redu, svako ima svoje mišljenje, i to je suština demokratskog društva“, rekao je Vučić svojevremeno.

Hvar i Brione zamerao je i bivšem direktoru Koridora Zoranu Babiću.

“Koliko sam ti puta Babiću rekao: ‘Šta ideš u otmena letovališta? Šta radiš na Brionima, na Hvaru? Ima moj drug kuću, kažeš. Idi, bre, u Sopot kod druga, jer naš narod nema drugove na Brionima. A kad te nepravedno napadaju i kažu Babić je vozio, ko je bio Babiću tu da te brani? Jedino ja! Nije Babić vozio da znate. Lagali su da znate, ali neću da te branim za Hvar i Brione, neću da te branim. Kad naš narod bude to mogao da plaća, idi i ti“.

Ništa blagonakloniji prema letovanju u Hrvatskoj nije bio ni predsednik SNS Miloš Vučević. On je naveo da „nikad neće razumeti Srbe koji su u Dalmaciji, Istri, na ostrvima, na odmoru“.

Miloš VučevićFoto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

„Ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili preteravši Srbe. Jedino da gnjurite celi dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi“, rekao je Vučević.

Podsetimo, Zoran Đorđević u julu je smenjen sa funkcije direktora „Pošte Srbije“, a na njegovo mesto došao je Zoran Anđelković, nekadašnji funkcioner SPS. Đorđević je, međutim, dobio novu funkciju i sada je specijalni savetnik generalnog direktora u istom preduzeću.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare