Nebojša Zelenović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju(ZZS), ubrzano radi na transformaciji stranke koju predvodi u " zelenu" politicku organizaciju. On je napravio dogovore o saradnji sa Inicijativom Ne davimo Beograd, Građanskim demokratskim forumom, pokretom “Srce grada” i većim brojem građanskih inicijativa širom Srbije. 

Radna grupa, koju je predsednik ZZS formirao, radi na programu, u čijem će sredistu biti plan za transformaciju srpske privrede u crikularnu ekonomiju.

“Stratešku cilj je uključivanje Srbije u novi, veliki reformski ekonomski talas, u koji ulaze Evropa i Amerika, a koji rešava pitanja neodrživih razlika između bogatih i sirmašnih, gubitka važnosti srednje klase i zastrašujućih opasnosti od klimatskih promena”, navodi naši izvori.

Pročitajte još...

Kako veruju njegovi politički saveznici, Zelenović je uspeo da sprovede velike poduhvate u očuvanju životne sredine, kao što je izgradnja sanitarne deponije i prečišćivača za otpadne vode, sakupljanje smeća iz svakog domaćinstva, efikasan i ekološki gradski prevoz, odbrana od poplava, unapređenje energetske efikasnosti termoizolacijom stanova i kuca.

Takođe, uvdena je i moderna javna rasveta koja je desetak puta jeftinija u odnosu na druge gradove, a sproveden je i projekat izlaska Šapca na Savu sa ogromnim parkom, od nekoliko stotina hektara, sa hiljadama zasađenih stabala drveća. Sve to, navode naši sagovornici, predstavlja dobru praksu, koju je, kako veruju, moguće sprovesti u celoj Srbiji.

Zelenovićev plan je da sve ove ideje i model upravljanja ugradi u program stranke i pozove na saradnju sve koji dele iste vrednosti. Njegova namera je, kako navode naši izvori bliski lider Zajedno za Srbiju, da program koji priprema postavi na temeljima njegove politike “Tri tačke”, koja određuje ciljeve spoljne politike i definiše nameru da nova genracija političara promeni Srbiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare