Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) i nevladina organizacija Ne davimo Beograd (NDBG) pozdravile su danas seriju razgovora koje su opozicione organizacije počele u različitim formatima i sa različitim učesnicima, kako bi se došlo do najboljeg rešenja za unapređenje izbornih uslova.

Te dve organizacije u saopštenju ocenjuju da je to odličan primer javne rasprave o nekom važnom društvenom pitanju, koja niti mora, niti treba da se vodi na jednom mestu, i pozivaju sve grupe da se, nakon diskusije i inicijalne formulacije svojih argumenata, koordiniše zajednički nastup na pregovorima uz posredovanje evropskih parlamentaraca.

Kako se ističe, nije neophodno da sve opozicione organizacije imaju u potpunosti iste zahteve, ali bi bilo dobro da sve zahteve koordinišu u dobro osmišljen nastup.

„Veoma je važno da opozicija zahteva ono što može dobro da iskoristi u borbi protiv mnogstruko jačeg protivnika koji je uzurpirao našu državu i institucije. Nemamo nikakve sumnje da će kriminalni režim na sve načine želeti da manipuliše ovim procesom“, smatraju ZZS i NDBG.

Kako su najavili ZZS i NDBG, oni će se obratiti Evropskoj zelenoj partiji i dodatno objasniti situaciju u Srbiji, sa željom da se na svaki način prave informacije približe Evropskom parlamentu i ne dozvoli da vlast manipuliše taj proces.

„Recept za smenu vlasti je saradnja svih opozicionih organizacija u borbi za izborne uslove, a ukoliko oni budu poboljšani saradnja na kontroli izbora i zatim izlazak na izbore u više programski bliskih kolona. Moramo motivisati što veći broj ljudi da izađu i glasaju“, konstatuju ZZS i NDBG.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)