Samo dan nakon što će se prema najavama predsednika Srbije održati "najveći skup u istoriji", u Kragujevcu će, 27. maja. biti održano novo okupljanje naprednjaka, saznaje Nova.rs. Ovo okupljanje poklapa se sa datumom održavanja Skupštine SNS-a, na kojoj će se raspravljati o velikim promenama.

Navodeći da je u subotu održana sednica proširenog sastava Izvršnog odbora Srpske napredne stranke „na kojoj je posle duže vremena učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić“ , mediji su, pozivajući se na svoje izvore u SNS, preneli da je Vučić na toj sednici govorio „o poslednjim tragičnim događajima u Srbiji i pripremama za Skupštinu SNS 27. maja“.

Kako je Nova.rs ranije pisala, pre nego što se održi najavljeni veliki skup u Beogradu, predsednik će obići južnobanatski okrug, a za uveče je planiran centralni skup u Pančevu.

Vučić je optužio opoziciju da je zloupotrebila tragediju na „najprljaviji način“, te da je, prema njegovim rečima, jasno da je to bio politički skup.

Govoreći o skupu koji je najavio 26. maja, on je naveo da će govoriti o planovima za budućnost Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogi na političkoj sceni nikada nisu razumeli suštinu. Rekao sam da sam znao da nekima neće biti dovoljno ni da im sazovete Skupštinu, ni da im kažete da sačekaju do 27. maja, da će videti ostavke i promene velike. Zato što sam znao da ih nikada to nije interesovalo. Oni su najavili skup protiv nasilja, a onda su stavili Mariniku u prvi red (Marinika Tepić prim. aut) i stranačke funkcionere. Onda vam je Milivojević (Srđan Milivojević prim.aut) rekao da su se građani odazvali pozivu stranaka. Onda je bilo jasno da niko nije bio protiv nasilja, iako su neki ljudi došli, ali niko od organizatora nije bio protiv nasilja“, rekao je Vučić.

Vučić je već najavio da će reformisati SNS, da će izvršiti smenu direktora javnih preduzeća koji se bahate i formirati Narodni pokret za državu, koji prema njegovim rečima neće samouništiti SNS.

BONUS VIDEO: Vučić tri puta „nije razumeo“ jednostavno pitanje Željka Veljkovića na pres konferenciji: Zašto nije zapalio sveću ispred „Ribnikara“?