Foto: Printscreen Nova/Video

Radovi na adaptaciji objekta OŠ “Vladislav Ribnikar”, u kojoj se početkom maja desilo masovno ubistvo, počinju preksutra, saznaje Nova.rs.

Kako navodi naš izvor, biće kompletno obnovljen enterijer dela objekta sa ulazom iz Ulice Svetozara Markovića.

“Izabrano je da se radi samo to, jer to jedino može da se uradi do 1. septembra”, kaže sagovornik Nova.rs.

Posao adaptacije OŠ Vladislav Ribnikar dobila je firma „Jadran„, u pregovaračkom postupku koji je raspisalo Ministarstvo za javna ulaganja. U Odluci o dodeli ugovora navodi se da vrednost radovi iznosi 18.095.906 dinara sa PDV-om ili oko 154.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Poziv da učestvuju, osim “Jadrana” dobilo je još 25 firmi, među kojima su i Jugogradnja, Premijus, DHC Inženjering, Tron Teh, Modulor, Milenijum Tim, a ponudu je dostavilo njih 11.

Podsećamo, prošlo je dva meseca od kada je učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ušao s pištoljem u školu gde je ubio osam učenika i radnika obezbeđenja. Tada je ranio još šestoro đaka i nastavnicu, a jedna učenica je kasnije podlegla povredama.

Rekonstrukcija škole je inače bila zahtev roditelja iz “Ribnikara”, a gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je 23. maja da je izdata građevinska dozvola za adaptaciju te škole.

O firmi “Jadran”

Firma “Jadran” do skoro nije bila poznata javnosti. Međutim, kako je pisao portal Nova.rs, u poslednje vreme dobila je niz poslova od države, institucija i javnih preduzeća.

Za razliku od mnogih prethodnih poslova koje su dobijali često u konzorcijumima kao jedini ponuđač, ovog puta “Jadran” je imao konkurenciju, ali je njihova ponuda bila najpovoljnija.

Poslove su dobijali od JP “Vojvodina vode”, zatim od EPS-a, Elektromreže Srbija…

Reč je o kompaniji koja je u gotovo stoprocentnom vlasništvu Nikole Malbaše, a koja bi po podacima sa sajta Agencije za privredne registre trebalo da se bavi završnim radovima u građevinarstvu, antikorozivnom zaštitom, spoljnom i unutrašnjom trgovinom.

BONUS VIDEO Kakve (nove) informacije stižu iz OŠ Vladislav Ribnikar?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar