Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon najave da će u novoj Vladi preuzeti ministarstvo kulture, predsednica Skupštine Maja Gojković već je poslala svoj tim u ministarstvo, gde su "češljali" predmete i počeli da rade sistematizaciju radnih mesta, saznaje Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, u Ministarstvu kulture, u trenutku kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Americi gde je u društvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisao sporazum o ekonomskoj normalizaciji sa Kosovom, predsednica skupštine je poslala svoj tim u ministarstvo da se upozna sa zaposlenima, kancelarijama i predmetima.

Naš izvor dodaje i da je u toku sistematizacija radnih mesta u ministarstvu, po njenom nalogu.

„U drugoj fazi će biti i izbor državnih sekretara i ostalih pozicija u timu“, objašnjava naš sagovornik.

Izvor iz ministarstva rekao je da su dve žene i jedan muškarac došli u radno vreme, prošli obezbeđenje na ulazu u zgradu, predstavili se kao „članovi budućeg tima ministarke Gojković“ i proveli više sati obilazeći kancelarije, pregledajući dokumenta i razgovarajući sa ljudima.

Nezvanično se priča i da predsednik Vučić nije preterano oduševljen idejom da Gojković bude ministarka.

Vladan Vukosavljević, Foto: Zoran Lončarević

Ministarstvo: Na jeftine provokacije ne reagujemo

Redakcija Nova.rs kontaktirala je pres službu ministarstva kulture, kojim i dalje rukovodi Vladan Vukosavljević. U kratkom razgovoru, rečeno nam je da na jeftine provokacije ne odgovaraju, a onda su tražili da znaju ko je izvor naših saznanja. Nakon toga, uputili su nas da pitanja uputimo na zvaničan mejl.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare