Zoran Baki Anđelković Foto: Milan Maricic/ATAImages

Deo rukovodstva Socijalističke partije Srbije planira da isključi iz stranke dugogodišnjeg funkcionera Zorana Bakija Anđelkovića na prvoj sledećoj sednici Glavnog odbora, saznaje portal Nova.rs.

Nesuglasice u Socijalističkoj partiji Srbije počele su nakon što je Zoran Anđelković 17. decembra podržao listu Srpske napredne stranke. Mnogi su mu to zamerili, jer je na tim izborima SPS nastupao samostalno. U javnosti se postavilo pitanje da li je on zapravo pristupio SNS-u.

Nova je zvaničnu potvrdu pokušala da dobije i od samog Anđelkovića koji je na naše pitanje da li je postao naprednjak kratko odgovorio:

„Al ste mangup“, nakon toga je spustio slušalicu.

Zoran Baki Anđelković Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Izvor portala Nova iz SPS-a tvrdi da će zbog podrške SNS-u, čime je prekrršio statut stranke, Anđelković biti izbačen.

„Gospodin Anđelković je podržao listu SNS na prošlim izborima u trenutku kada je SPS imao svoju listu i time najbrutalnije prekršio Statut SPS-a, koji jasno definiše odluke nadležnih organa partije. Nijedan član tako nešto ne može učiniti. Shodno tome, očekuje se da će Glavni odbor SPS-a na prvoj sledećoj sednici gospodina Anđelkovića isključiti iz članstva SPS“ kaže naš izvor.

Podsećamo, Anđelković je u toku decembarske kampanje podržao listu SNS, pojavio se i u televizijskoj emisiji na predstavljanju liste „Srbija ne sme da stane“ uoči izbora, ali i na završnoj konvenciji naprednjaka. S druge strane, na skupovima SPS-a nije ga bilo.

Socijalisti su na tim izborima ostvarili najlošiji rezultat od 2007. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je donekle očekivano, da neće ostvariti rezultat kao 2022. godine, jer je kampanja koja je vođena protiv njih od strane SNS-a ali i samog predsednika Aleksandra Vučića bila žestoka.

Verni režimski tabloidi gotovo svakodnevno su u kampanji pisali o aferama istaknutih socijalista, a na meti su prevashodno bili Dušan Bajatović i Igor Braunović.

Braunovića su optuživali za nezakonite radnje, privredni kriminal, spregu sa kriminalom, organizovanje “bludnih žurki” za funkcionere SPS-a u hotelu “Prezident”, ali i korišćenje nedozvoljenih supstanci.

Tvrdili su da Bajatović ima račun u Singapuru na kom se nalazi 120 miliona evra, da je zbog Južnog toka proćerdao 30 miliona evra, te da je u vrhu liste njegovih saradnika Darko Šarić, vođa narko kartela.

Sam predsednik Vučić osporavao je lojalnost socijalista i optuživao ih da šuruju sa opozicijom.

Ali, bez obzira na sve socijalisti su doneli odluku da sve oproste naprenjacima i izađu na naredne beogradske izbore na jednoj listi, kao i to da uđu u Vučićev pokret.

Reklo bi se da su spremni sve da podele sa naprednjacima.

Sve osim Bakija Anđelkovića.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare