Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

U Skupštini Srbije počele su konsultacije vlasti i opozicije oko potpredsedničkih mesta u Skupštini i parlamentarnim odborima. Kako saznaje Nova.rs, dva odbora su ponuđena opoziciji i to koaliciji NADA i Ujedinjenima, budućoj poslaničkoj grupi oko SSP.

I na ovom sastanku glavnu reč vodio je Vladimir Orlić, poslanik SNS. On je naveo da bi po jedno potpredsedničko mesto trebalo da pripadne SNS, SPS, SVM, kao i budućoj poslaničkoj grupi Ujedinjeni i koaliciji NADA, kao najvećim opozicionim klubovima u parlamentu.

Na to su imali prigovor predstavnici DS. Oni su zatražili da šesto potpredsedničko mesto dobije Zoran Lutovac, koga podržava 35 poslanika demokrata, NS i koalicija Moramo.

Izvor Nova.rs kaže da ih je Orlić upitao da li to oni žele da uzmu mesto potpredsednika koji je namenjeno manjinama, na šta je Lutovac predložio da sva potpredsednička mesta pripadnu manjinskim strankama.

„Orlić je potom rekao da će o potpredsedničkoj funkciji za Lutovca morati da se konsultuje sa nekim“, kaže naš sagovornik koji dodaje da će odluka o tome, ali i o kandidatu SNS za predsednika Skupštine biti poznata sutra, nakon sednice Predsedništva naprednjaka.

Nakon toga prešlo se na parlamentarne odbore, da bi ubrzo bila zakazana pauza. Konsultacije će biti nastavljene u 15.30.

BONUS VIDEO Đukanović o fotografiji sa Vučićem i Dahlanom: Nastala u kući predsednika Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar