Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Funkcionerka SPS i bivša ministarka Slavica Đukić Dejanović trebalo bi da bude imenovana za savetnicu Ane Brnabić. Kako saznajemo, ona će premijerku savetovati za aktivnosti o implementaciji Agende UN 2030.

Đukić Dejanović je u prvoj Vladi Ane Brnabić bila ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku, a kako je i sama nedavno rekla za Nova.rs ponuđeno joj je da bira između nekoliko opcija. Jedna od njih je bila da bude savetnica predsednika Skupštine Ivice Dačića.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ima raznih opcija. Sigurna sam da će moje iskustvo nekome biti od pomoći“, rekla je Đukić Dejanović nedavno za naš portal.

Prema našim saznanjima, dogovoreno je da ona bude postavljena za savetnicu premijerke za aktivnosti o implementaciji Agende UN 2030.

I u vreme dok je bila ministarka ona je bila angažovana na ovom poslu.

Ona je prošle godine u oktobru otvorila konferenciju u Skupštini grada koja je bila posvećena tom projektu. Đukić Dejanović je tada rekla da Agenda 2030 predstavlja ambiciozan plan koji definiše šta bi uspešno društvo trebalo da postigne u 21. veku.

Ivica Dačić i Novica Tončev Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Ivica Dačić i Novica Tončev Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Za razliku od bivše ministarke, njen stranački kolega Ivica Tončev, koji je u vreme prošle vlade bio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, neće biti imenovan na novu funkciju. On za Nova.rs navodi da će malo da se odmori.

#related-news_0

„U narednom periodu neću obavljati nijednu funkciju“, kaže Tončev za Nova.rs.

Podsećamo, u novoj Vladi Ane Brnabić socijalistima su pripala samo dva ministarstva – Branko Ružić imenovan je za novog ministra prosvete, dok je Novica Tončev izabran za ministra bez portfelja, koji će biti zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Bivši ministar energetike Aleksandar Antić nedavno je postavljen za v.d. direktora Koridora Srbije, dok je Ivica Dačić sa mesta prvog potpredsednika Vlade i šefa srpske diplomatije preseljen u Skupštinu Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare