Foto: Nova.rs

Posle odlaska Miroslava Aleksića i Borislava Novakovića iz Narodne stranke, koji su ispred NS učestvovali u organizaciji protesta “Srbija protiv nasilja”, postavlja se pitanje da li će ta partija i dalje biti aktivna u pripremama tih skupova. Kako navodi izvor Nova.rs, sutra će biti održan sastanak na kome će se govoriti i o novonastalim okolnostima, a u Narodnoj stranci za naš portal kažu da će obavestiti kolege iz opozicije da nastavljaju učešće u organizaciji protesta.

Još jedno cepanje NS moglo bi da utiče i na odnose u opoziciji, koja većim delom mesecima organizuje proteste “Srbija protiv nasilja”. U toj organizacije ispred Narodne do sada su gotovo uvek učestvovali Miroslav Aleksić i/ili Borislav Novaković, koji su sa delom članstva u nedelju odlučili da formiraju novu političku organizaciju.

Postavlja se pitanje da li će NS i dalje učestvovati u organizaciji protesta. Vuk Jeremić, lider te stranke, odgovara potvrdno, ali ističe da je potrebno da se proširi krug stranaka koji učestvuju u tome.

Nataša i Vuk Jeremić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Narodna stranka drži pun kontinuitet svog delovanja. To što su otišli neki ljudi, što je otišla neka manjina, ne znači da će se politika ili angažovanje NS na bilo koji način promeniti. Kad kažem pun kontinuitet – naravno da ćemo učestvovati i dalje u organizaciji tih protesta. S tim što ja mislim da, ako bi ti protesti trebalo da dobiju novi zamah na jesen, da imaju novi početak, po meni nije to nešto na šta bismo mogli da se zakunemo da će to biti tako… Ali da uradimo ono što najbolje možeme, a to je da se proširi krug onih koji će da organizuju proteste, na parlamentarne stranke koje do sada nisu učestvovali u organizaciji, ali i na one vanparlamentarne”, rekao je Jeremić za TV N1.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema informacijama Nova.rs, sutra će biti održan sastanak dela opozicije koja organizuje proteste, a tema će biti i novonastale okolnosti, nakon odlaska Aleksića i Novakovića iz Narodne stranke.

Kako nam je rečeno, na tom sastanku biće predstavnici budućeg pokreta Miroslava Aleksića.

Stefan Jovanović Foto: Narodna stranka

Stefan Jovanović, novi šef poslaničke grupe NS, kaže da će obavestiti kolege iz opozicije da nastavljaju sa učešćem u organizaciji protesta.

Pitali smo i druge opozicionare da li će se u tom pogledu nešto menjati.

Nebojša Zelenović, lider stranke Zajedno, kaže da ih “interesuje realizacija zahteva protesta i kako poraziti mafijaški režim, a ne ko će se baviti tehničkom organizacijom protesta”.

Nebojša Zelenović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Stranka SRCE, na primer, nije u tehničkoj organizaciji protesta, jer nije parlamentarna, ali u saradnji sa DS-om i strankom Zajedno i te kako doprinosi našoj zajedničkoj borbi. Sami protetsi ne zavise od pojedinačne odluke bilo koje stranke, već od upornosti i odlučnosti građana da se naše društvo normalizuje. Ja sam siguran da ćemo napraviti dobar i učinkovit plan za proteste od septembra i da ćemo zajedno sa građanima i snagama koje su sikrena opozicija Vučiću, a zalažu se za normalno društvo i pristojan život kakav je u uređenim evropskim državama, poraziti režim”, navodi Zelenović za Nova.rs.

Podsećamo, formalni organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Građani na protestima traže smena rukovodstva RTS-a i članova Saveta REM-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju i nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Protest Srbija protiv nasilja Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Takođe, među zahtevima je i zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

BONUS VIDEO  Jeremić: Političke razlike dovele do trvenja, Aleksić je imao odrešene ruke u Narodnoj stranci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar