Foto: N1/Arhiva

Sednica Skupštine Srbije zakazana je za sutra i na njoj će biti potvrđen izbor Ivice Dačića za predsednika parlamenta. Na dnevnom redu poslanika naći će se i izbor novih potpredsednika Skupštine, a iz redova Srpske napredne stranke to će biti Vladimir Orlić i Sandra Božić, saznaje Nova.rs.

Dinamika izbora nove Vlade i rukovodstva parlamenta odvijaće se ubrzanim tempom u narednih nedelju dana, da bi se sve završilo u sredu – ekspozeom Ane Brnabić u Narodnoj Skupštini Srbije.

Kako saznaje portal Nova.rs sednica Skupštine biće održana već sutra, a zakazana je za 10 časova.

FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ nr

 

„Tada će se potvrditi izbor Dačića za predsednika parlamenta, a stranke će predložiti i svoje kandidate za potpredsednike. Što se tiče SNS odlučeno je da to budu Sandra Božić i Vladimir Orlić. Ostale stranke predložiće svoje kandidate“, navodi sagovornik Nova.rs.

Nakon izbora predsednika i potpredsednika, sledeća sednica Skupštine Srbije trebalo bi da bude održana u subotu i za tada je planirano da se počne sa usvajanjem novog Zakona o Vladi, s obzirom na to da se uvode dva nova ministarstva.

„U nedelju je pauza, ali tad je sednica Predsedništva SNS na kojoj će definitivno biti predstavljeni novi ministri. U ponedeljak se nastavlja zasedanje Skupštine“, dodaje sagovornik Nova.rs.

Utorak je planiran za pauzu poslanika, pred izlaganje ekspozea premijerke Ane Brnabić, koji će kako je sinoć rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti održan u sredu 28. oktobra.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare