Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Predsedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) smatra da na svim nivoima treba da postoji jedna izborna lista, "Srbija protiv nasilja".

Kako se navodi u saopštenju, predsedništvo SSP je, nakon analize istraživanja koja su strankama tehničkim organizatorim protesta prezentovana u poslednja dva dana, usvojilo zaključak da je jedna izborna lista „Srbija protiv nasilja“ najbolji model izlaska opozicije na decembarske izbore.

PROČITAJTE JOŠ

„Stranka slobode i pravde se od svog osnivanja zalagala za jedinstvo opozicije podređujući stranačke interese potrebi da se promeni ova štetočinska vlast. U skladu sa tim je za SSP pitanje mandata periferno i zato smo spremni da u konačnom dogovoru oko jedne liste i raspodele mandata prihvatimo rezultate bilo kog istraživanja javnog mnjenja o pojedinačnim rejtinzima opozicionih stranaka. Smatramo da je u istom formatu neophodno izaći i na pokrajinske, beogradske i lokalne izbore“, navodi se u saopštenju.

SSP veruje da i ostale opozicione stranke imaju isti stav i da će pre raspisivanja izbora svi zajedno izaći pred građane sa konačnim dogovorom i usvojenom programskom platformom, „jer naša lista neće biti samo lista protiv Vučićeve vlasti, već lista za stabilnu, sigurnu, bezbednu, evropsku Srbiju“.

BONUS VIDEO Pogledajte kako je izgledao 24. protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare