Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aktuelna premijerka Srbije, Ana Brnabić, po svemu sudeći neće se zadržati na čelu Vlade Srbije. Kako saznaje dnevni list “Nova”, Brnabićeva je najozbiljniji kandidat da preuzme poziciju predsednice Skupštine Srbije.

Do kraja leta Srbija bi trebalo da dobije novu Vladu Srbije, a kako sada stvari stoje, glavnu reč u Nemanjinoj 11 više neće imati Ana Brnabić. Kako saznaje naš dnevni list, njena nova uloga biće u parlamentu, gde će umesto naslediti Ivicu Dačića na mestu predsednika.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije trebalo bi da se održi krajem jula ili u prvim danima avgusta, a nakon toga sledi glasanje za novog predsednika.

Pročitajte još...

“Ana Brnabić se pominje kao prvi pik Vučića za tu poziciju i to je već nešto što se zna unutar vladajuće koalicije”, navodi naš izvor iz Srpske napredne stranke.

Podsetimo, sagovornici “Nove” ranije su naveli da je pomerenje Brnabić sa mesta predsednice Vlade Srbije ne znači da ona neće pokušati da zadrži pravo na stanovanje u rezidenciji na Dedinju, koju je sama sebi dodelila tokom 2020. godine, a u kojoj je prethodno živela Titova udovica Jovanka Broz.

„Za nju se govorilo da će napustiti Srbiju, ali ona to ne želi. Njena namera je da ostane u rezidenciji na Dedinju. Nju tek čekaju razgovori sa Vučićem i dogovor o tome šta će dalje raditi. Na kraju je važno reći da je sve u rukama Vučića, iako trenutno sve ukazuje na ovakav epilog. Ne bi bio prvi put da on naprečac promeni odluku i da sve u stranci iznenadi nekim drugim rešenjima i nekim novim ljudima”, rekao je naš izvor.

Međutim, Jovankina vila u važećoj uredbi određena je kao rezidencija, što znači da mogu da je koriste samo premijer i predsednik države. Međutim, kao u slučaju Tomislava Nikolića, uredba može da bude promenjena i taj objekat na Dedinju bude dat na korišćenje predsedniku Skupštine.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić o odluci Hrvatske da zabrani Vučiću da poseti Jasenovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare