Aleksandar Bocan Haračenko i Branislav Nestorović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/R.Z./ATAImages

Ruski ambasador u Beograd pokušao je da se umeša u izborni proces u Srbiji, ali mu to ovog puta nije uspelo.

U jeku drame oko (ne)ponavljanja izbora u Beogradu, u dubokoj pozadini dešavala se još jedna mini-drama. U glavnoj ulozi: ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i neformalni vođa pokreta „Mi glas iz naroda“ Branimir Nestorović.

Pošto je potonji nedeljama ponavljao kako onom što je ostalo od pomenutog pokreta ne pada na pamet da bilo kojoj od dve strane – aktuelnoj vlasti, ali i opoziciji – da svoj(e) glas(ove), ne bi li konačno mogla da se uspostavi beogradska uprava i izabere (stari) novi gradonačelnik Aleksandar Šapić, na scenu je, kako Nova.rs saznaje, stupio Bocan Harčenko.

„Ruski ambasador pokušao je da ubedi Nestorovića da mu je najpametnije da podrži listu SNS i omogući formiranje beogradske vlasti, ali doktor je ostao nepokolebljiv. Iako teška srca, s obzirom na to koliko i sam ističe svoju ljubav prema svemu što dolazi iz Rusije, Nestorović je odbio predlog Harčenka, pa će se ići na ponovljene beogradske izbore“, kaže izvor Nova.rs upućen u tajne rusko-srpske pregovore.

PROČITAJTE JOŠ:

Nova.rs pokušala je da od aktera ove priče proveri kada su i o čemu tačno još pregovarali prethodnih dana. Međutim, ni Nestorović, a ni u ruskoj ambasadi nisu bili raspoloženi da pričaju na ovu temu.

Da od tog posla nema ništa danas su potvrdili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i Šapić, rekavši da će se ići na nove izbore u Beogradu.

Koliko u celom ovom zamešateljstvu oko formiranja vlasti u Beogradu ima ruskih prstiju svedoče i posebne veze Aleksandra Šapića s predsednik Republike Srpske Miloradom Dodikom, o čemu je Nova.rs nedavno pisala.

Koje god strane sile da su umešane u ovu priču, Nestorović je, iz samo njemu znanih razloga, odbio da se priključi vladajućem bloku i probaće da testira poverenje naroda na sledećim izborima za vlast u prestonici.

S druge strane, Šapić je najavio da će on i predstavnici stranke iz koje dolazi svoje pravo da nastave da vladaju Beogradom možda morati da potraže i na ulici ili kako je to plastično objasnio odlazeći gradonačelnik: „Ići ćemo da se bijemo po ulici, ulazimo u bezvlašće koje vodi u građanski rat„.

Šta god da se desi s temperaturnim prilikama u narednim mesecima, očekuje nas vreo april, a onda i maj, jun…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar