Savo Manojlović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Direktor kampanje Kreni promeni Savo Manojlović govorio je u emisiji Dan uživo o informaciji da Vlada pregovara sa Mercedesom i Rio Tintom o fabrici električnih automobila.

Osvrnuo se na informacije da Vlada pregovara sa Mercedesom i Rio Tintom o fabrici električnih automobila.

„Na svake dve, tri godine, predsednik ima neki naučnofantastični projekat, ako ukucate u pretraživač 2013. i 2014. Vučić elektročipovi, on je najavljivao fabriku elektročipova, onda smo imali leteće automobile, pa sad imamo električne, ali komentarisati ozbiljnost tih najava je kao da komentarišete ozbiljnost Barona Minhauzena, njegova ideja je sada da ubedi narod da je nešto specijalno i super sprečeno“, kaže Manojlović za N1.

Manojlović tvrdi da „Rio Tinto vrši pritisak na ljude“.

„To je jako tužna situacija. Vlast dozvoljava da strana kompanija, mimo zakona ove zemlje, mimo volje građana, vrši pritisak na ljude, ucenjuje ih i otkupljuje imovinu. To je ekonomski pritisak sa kojim se susreću u ugroženim sredinama, na KiM, to je ta vrsta pritisla, gde neko dođe, vrši pritisak na nekog da proda zemlju, onda maltretira nekog drugog, stvara razdor u porodici… Vizija predsednika je da Srbija postane rudarska kolonija, zemlja jeftine radne snage, ovde će ostati starci i ljudi koji će raditi u rudnicima i manuelnoj industriji. Mi mismo da je vizija Srbije drugačija“, kaže.

Predsednik se, kaže Manojlović, ponovo igra socijalnim mirom u ovoj zemlji, prenosi N1.

„On je taj koji proizvodi, kao i za blokade, glavni uzročnik blokada je bio on. Ako vi nemate raspravu, i ne slušate stručnjake, naravno da ćete izazvati proteste“, kaže.

Ističe da neće dozvoliti maltretiranje ljudi.

„Mi čekamo da se narodna inicijativa usvoji, to je naš naredni korak, tako se ta priča uokviruje pravno. To bi bio dobar korak, tada bih pohvalio vlast, ako bi usvojila ovu narodnu inicijativu, onda bih pohvalio vlast. Prilično sam siguran da kopanja litijuma i bora u dolini Jadra neće biti“, kaže.

Opširnije čitajte na N1.

***
BONUS VIDEO – Savo Manojlović o „ratu“ Vučića i desničara i Rio Tintu koji čeka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar