Savo Manojlović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Izjava Sava Manojlovića iz pokreta "Kreni - promeni" data za magazin Nedeljnik, da u Srbiji postoje ratni i mirovni profiteri čiji je cilj samo izazivanje podela u društvu, izazvala je nove podele.

„Ovde postoje mirovni i ratni profiteri, plaćeni analitičari čiji je cilj da jasno iskoče sa pitanjima koja će izazvati podele u društvu. Pritom, postavljaju pitanje sa kojim moja generacija nema nikakve veze. Većina nas smo bili deca kad se sve to dešavalo. To što se desilo, desilo se zahvaljujući njima. Sad od mene traže da se izjašnjavam i mere mi patriotizam oni koji su vodili ratove, izgubili, izašli bogati dok su tuđa deca ginula u paklu Košara. A druge strane, ti mirovni profiteri nas optužuju da smo mi nekakvi šovinisti, a mi smo generacija modernih tehnologija koja komunicira sa drugima, koja je putovala i ima prijatelje svih nacionalnosti i vera“, rekao je Manojlović za magazin Nedeljnik.

Ovu Manojlovićevu izjavu na Tviteru je podelio politikolog Boban Stojanović uz sledeće reči:

„U šest rečenica rešio i jedne i druge. U ime svih nas rođenih na samom kraju osamdesetih, tokom devedesetih, a i mlađih“, napisao je Stojanović.

To je izazvalo buru reakcija, među kojima je mnogo onih koji se slažu sa Manojlovićevim mišljenjem, ali je gotovo podjednak broj onih koji ovakvu izjavu osuđuju.

Reditelj Stevan Filipović nije oduševljen ovim izjavama Manojlovića:

Konačno, pisac Dejan Tiago Stanković pokušava da nađe pomirljiv stav:

BONUS VIDEO: Savo Manojlović o prekidu protesta i datoj reči

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare