Novak Đoković i Savo Manojlović Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO, Zoran Lončarević/Nova.rs

Najbolji svetski teniser Novak Đoković na svom Instagram nalogu objavio je sliku sa subotnjeg protesta u Beogradu i napisao da su "čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja". Savo Manojlović iz organizacije "Kreni - promeni", koja je jedan od organizatora blokada, navodi za Nova.rs da je podrška Đokovića "eksplodirala" u stranima medijima i da nosi jednu simboliku.

„Sa šampionom se ne gube bitke i mečevi. Njegova podrška, ali i brojnih ličnosti koji su se uvek klonili političkih pitanja, pokazuje da je ovo pitanje koje nadilazi stranačke razlike. Zato ovo i jesu protesti levih i desnih, političkih i aplitičnih, vernika i ateista”, kaže Manojlović.

Podsećamo, Đoković je sinoć objavio sliku sa protesta u Beogradu, održanog zbog nedavno usvojenih zakona o eksproprijaciji i referendumu. Oni su prema mišljenju struke „krojeni“ prema željama Rio Tinta i njihovog projekta rudarenja u području Jadra.

Đoković je na objavljenoj slici napisao i kratku poruku:

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na svom nalogu.

Nakon toga, objavio je i još jednu fotografiju uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

BONUS VIDEO Blokada autoputa kod Sava Centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare