Savez 90/Zelenih Srbije, logo
Savez 90/Zelenih Srbije Foto: Promo

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije se ne prepoznaje u tvitu evropskih zelenih u kome navode da su “primili informaciju” o lažnim zelenim akterima.

„Nažalost po građane Srbije, a na sreću stranaka na vlasti, to je još jedan, besmisleni, pokušaj lažnog optuživanja druge opozicione stranke izazvanog strahom za svoju poziciju na marginama političkog života, a ugroženo rezultatom Saveza 90/Zelenih Srbije na izborima u Negotinu i Mionici, što je, očigledno, doveli do ‘slanja informacija'“, navodi ova politička organizacija u saopštenju.

Savez 90/Zelenih Srbije nastao udruživanjem, kako navode, Zelene stranke, Ujedinjenog Zelenog fronta, Zelenih Srbije, Zelenog preseka, Udruženja građana ekološki ustanak Srbije, Udruženja građana arte pak, Udruženja klasičarke šape, Udruženja Eko Lonjin, Udruženja Paori Crepaja, Kragujevačke inicijative, kao i pokreta Odbranimo reku Grzu i Odbranimo reku Studenicu i druga udruženja.

„Mi smo ozbiljna politička partija koja je registrovana i upisana u Registar političkih stranaka u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa sada, već izgrađenom infrastrukturom i odborima po čitavoj Srbijii i jasnim programom koji ćemo predstaviti biračima“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Zlatni (ili žuti) suncokret na zelenoj pozadini je međunarodno prepoznat logo zelenih stranaka (kao što je na primer petokraka levih i komunističkih) te stoga ne vidimo nikakav problem u tome da i Zelena stranka iz Srbije koristi navedeni simbol, mi smo naš logo i zastavu zaštitili, jer je to nema veze ni sa jednom postojećom organizacijom i strankom.“

Savez 90/Zelenih Srbije navode da im je žao što su Evropski Zeleni „obmanuti od strane pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju koji su od zastupanja neoliberalne politike postali od skoro zeleni, jer misle da tako mogu pridobiti više glasova birača“.

„Mi ih nigde po gradovima u Srbiji nismo videli, a naša infrastruktura je izgrađena kroz rad na terenu sa ljudima u edukaciji i upoznavanju sa ključnim problemima zelene politike, mnogi će se iznenaditi brojem odbora i članova koji su preko 20 godina zeleni koji se bore za ekologiju i zaštitu životne sredine. Mnogi od njih su stari poznanici Evropske Zelene partije i pridruženi članovi. Jedino što ovoga trenutka možemo reći je da će izbori pokazati kome će građani i građanke ukazati poverenje kad je zelena politika u pitanju“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Bavite se izborima, a ne tužakanjima po Evropi. Zelenu politiku u srca, novu kružnu ekonomiju u programe i pred građane. Srbija očekuje novu politiku i ljude koji razmišljaju zeleno iskreno. Mi rastemo kao trava u proleće, mnogi su se nama pridružili, a mnogi se spremaju da nam se pridruže. Ima i za vas mesta, jer samo složni i zeleni možemo učiniti Srbiju boljim mestom za život.“

Bonus video – DLZ Vladimir Gajić o Ćuti i Ekološkom ustanku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare